">

Sparks of Generosity

Sparks of Generosity este numele în România al GivingTuesdaySpark, ramura mișcării GivingTuesday dedicată copiilor și tinerilor, condusă la nivel global o echipă de tineri, cu vârste între 6 și 21 de ani, care și-au asumat rolul de lideri ai generozității.

De GivingTuesday, copiii și tinerii din întreaga lume se implică singuri sau împreună cu prietenii, cu familiile și cu profesorii lor în proiecte de voluntariat și acte de generozitate, arătând că avem cu toții ceva de oferit.

Sparks of Generosity are scopul de a încuraja și învăța copiii, adolescenții și tinerii să se implice și să susțină cauzele în care cred, cu ocazia Săptămânii Generozității, precum și să facă din asta un obicei constant în viața lor, acela de a contribui și oferi în fiecare zi, de a se uita la nevoile celorlalți.

Pentru că toți avem puterea de a face schimbări în comunitățile noastre, indiferent de vârstă ori diferențele de orice fel.

Liderii locali Sparks of Generosity sunt tineri din Clubul Interact Cetățuie Cluj-Napoca și de elevi de gimnaziu și liceu din Transylvania College. Împreună cu aceștia și-au mobilizat comunitățile și școlile din rețeaua națională Școala Încrederii.  

Tinerii coordonatorii ai proiectului au ales și numele mișcării în România: “Sparks of Generosity”, pentru că ei își doresc să ne inspire cu energia și creativitatea lor și să aprindă scânteia generozității în cât mai mulți oameni.

Tema de anul acesta propusă de tineri pentru tineri este: “Distanțarea socială ne-a îndepărtat, generozitatea ne reapropie!”

Giving Tuesday se sărbătorește în țara noastră din 2017, iar din 2020 a devenit Săptămâna Generozității, care începe 7 zile înainte și se termină cu ziua internațională de Giving Tuesday.

Cum te poți implica?

 • 1/ Urmează provocarea “7 zile de generozitate”.

  Fă o faptă bună în fiecare zi din Săptămâna Generozității! Mai jos provocările lansate de noi, dar poți face orice altă faptă bună.

 • 2/ Implica-ți prietenii, familia, colegii

  să ți se alăture la fapte bune în Săptămâna Generozității, împreună cu milioane de oameni din întreaga lume.

 • 3/  Shareuiește pe rețelele sociale

  cu hashtag-urile #SparksOfGenerosity și #saptamanagenerozitatii! Te poți folosi de materialele de pe site în promovare.

Provocarea “7 zile de generozitate”

 • Ziua#1: Oferă ceva bun unui prieten!

  În fiecare zi cumperi ceva pentru tine, astăzi cumpără ceva și pentru un prieten.

 • Ziua#2: Susține dezvoltarea locală

  Serbăm ziua națională de 1 Decembrie, așa că investește în comunitatea ta în această lună. Cumpără de la o afacere mică locală. Încurajează-ți și un prieten să facă la fel.

 • Ziua#3: Fă-i un compliment unei persoane

  Vrei să fie un compliment anonim, intră pe pagina de Facebook sau Instagram “Interact Cetățuie”, la secțiunea de story-uri, și lasă-ne un mesaj, mentionând numele de utilizator al persoanei căreia vrei să îi faci complimentul, iar noi îl vom posta.

 • Ziua#4: Surprinde-ți bunicii sau un vecin în vârstă cu o vizită sau un apel

  Astăzi este ziua perfectă să le arăți bunicilor sau unui vecin că te gândești la ei.

 • Ziua#5: Fă ceva bun pentru un necunoscut

  Dacă vrei poti să îți implici familia și să vă gândiți pe cine ați putea ajuta sau cum ați puteti contribui pentru o cauză în care credeți?

 • Ziua#6: Pregătește o masă și dăruiește-o

  Mâncarea are cel mai bun gust când este făcută de tine, oferă-le celor dragi un preparat făcut de tine. Gătește o porție sau mai multe în plus și pentru cineva care crezi că are nevoie.

 • Ziua#7: Ai făcut atâtea fapte bune pentru ceilalți, e timpul să faci ceva și pentru tine

  Te felicităm că ai fost generos în această săptămână! Astăzi fi generos cu tine.

Înscrie-ți inițiativa pe site!

Dacă ai propriile idei de fapte bune, altele decât cele propuse de noi prin Provocarea “7 zile de generozitate”, ne bucurăm tare mult și te încurajăm să faci lucrurile în felul tău. Vezi și alte idei despre cum te poți implica de Săptămâna Generozității  AICI.
Împărtășește inițiativa ta cu noi, ca să dam și noi vestea bună mai departe și să îi inspirăm împreună pe cât mai mulți oameni să fie generoși.

Tinerii inițiatori ai Giving Tuesday Spark în lume

Ne bucurăm că mișcarea și Săptămâna Generozității parte a mișcării globale GivingTuesday crește și se răspândește mai rapid cu ajutorul tău.

Cunoaște-i pe câțiva tinerii lideri sau inițiatori de campanii de GivingTuesday Spark în țările lor, care îi inspiră și pe alții să fie generoși și fii unul dintre ei.