">

De 1 mai, GivingTuesdayNow te invită la mare!

La marea generozitate

Pe 5 mai, GivingTuesday te cheamă la GivingTuesdayNow, o zi dedicată generozității și solidarității globale ca răspuns la criza fără precedent creată de COVID-19;

Românii sunt invitați, între 1 și 5 mai, să #punăinimă și să deschidă sezonul generozității printr-un festival al faptelor bune – GivingTuesdayNow la mare;

Biletul la festival este un gest de bine, iar cei care se vor implica vor merge virtual pe plajă și la un concert online.

GivingTuesday este o mișcare globală dedicată generozității care încurajează oamenii, organizațiile neguvernamentale, instituțiile și companiile să ajute la transformarea comunităților din care fac parte și a lumii. Deși GivingTuesday 2020 se întâmplă pe 1 decembrie, anul acesta generozitatea este mai importantă ca oricând, iar ca răspuns la criza fără precedent creată de COVID-19, pe 5 mai, are loc o ediție specială, GivingTuesdayNow, în peste 65 de țări din întreaga lume.

România se alătură acestei inițiative și invită oamenii de bine să pună inimă și să facă parte din această mișcare globală, dar nu oricum, ci printr-un festival al generozității – GivingTuesday Now la mare.

Festivalul GivingTuesdayNow se va desfășura online, pe Facebook, între 1 și 5 mai, cu mesajul De 1 mai, hai la mare! La marea generozitate. Evenimentul va debuta vineri, 1 mai, cu un live de pe plajă și se va încheia pe 5 mai cu un concert online susținut de 6 artiștii din România: Dan Byron, Lucia, Teodora Moroșanu, solista de la Rockabella, Radu Osaciuc de la Dimitri`s Bats, Doru Pușcașu de la Om la Lună și Cătălin Milea.

Concertul online va avea loc la ora 19.00 și va fi transmis pe pagina evenimentului de pe Facebook.

În tot acest timp, oamenii de bine vor fi invitați în evenimentul de pe Facebook să vorbească despre gesturile lor de generozitate și să încurajeze lumea să se alăture mișcării.

Ca orice festival, accesul GivingTuesdayNow la mare se face cu bilet, care va fi unul simbolic. Toți cei care doresc să ia parte la festival vor trebui să posteze pe wall-ul evenimentului care este gestul de generozitate pe care vor să-l facă în perioada 1-5 mai. De la o mică donație în bani către o cauză sau cumpărături pentru vecinul de la 4, până la o donație de sânge, o pagină de strângere de fonduri pe galantom.ro sau o acțiune de voluntariat în cartier. Pe cei care se alătură îi încurajăm să împărtășească cu noi poze și video scurte despre faptele lor de generozitate ca să dăm vestea bună mai departe.

În plus, toate faptele bune vor fi ilustrate de artistul grafic Andrei Pacea, aka Născut de ziua mea, sub formă de bilet de acces și vor fi oferite simbolic participanților ca dovadă a implicării lor.

Evenimentul este organizat de Asociația Envision, susținut de Overground România, Diud, Club Expirat și cântat de Radio Guerrilla.

Întrebări frecvente

Cum pot să particip la Concertul de GivingTuesdayNow la Mare?

E foarte simplu. Dai attend la GivingTuesdayNow la mare pe Facebook AICI și ne spui, printr-o postare pe wall-ul evenimentului, ce faptă de generozitate vrei să faci de #givingtuesdaynow (1-5 mai). În semn de mulțumire, te luăm cu noi la mare și la concert. Fără griji, îți dăm un comment cu biletul de participare.

Nu știu ce fapta bună aș putea să fac dacă stau acasă. Aveți voi sugestii?

Câteva sugestii de fapte bune pe care poți să le faci, chiar dacă ești in izolare:

 1. Donează sânge.
 2. Strânge fonduri pentru o organizație care ajută, prin Galantom.ro. Cum? Poți să îți dăruiești ziua de naștere sau de nume, ori poți alege o altă provocare de fundraising pe care să o faci de acasă. Vezi AICI.
 3. Fă o donație pentru o cauză caritabilă. Poți dona prin transfer bancar, online cu cardul pe site-ul orgnaizației pe care vrei să o susții, sau prin sms pentru una din campaniile active acum pe care le găsești AICI.
 4. Ajută un om în vârstă sau o persoana cu dizabilități care se deplasează mai greu să își facă cumpărăturile.
 5. Ajută un om aflat într-o situație materială dificilă să nu-și piardă speranța, sustinându-l cu bani sau produse.
 6. Împărtășește din cunoștințele, pasiunile sau talentele tale cu ceilalți, ținând un webinar sau un eveniment online.
 7. Donează din alimentele, hainele, jucăriile, gadgeturile pe care le ai în plus celor care au nevoie.
 8. Dacă ești influencer, promovează o cauză care ajută România să se facă bine.
 9. Ia poziție în legătură cu ceva ce nu merge bine pe strada ta sau în localitatea ta, vino cu soluții și adună comunitatea în online pentru a activa autoritățile să se implice să rezolvați împreună problema.
 10.  Fă voluntariat pentru o organizație din comunitatea ta. Sunt foarte multe lucruri pe care le poți face de acasă ca să ajuți.   

Lista rămâne deschisă. Completeaz-o tu cu ce faptă bună vrei să faci și noi îți dăm biletul de participare la GivingTuesdayNow la mare.

Cum pot ajuta la promovarea Giving TuesdayNow?

În multe feluri. Orice formă de promovare a inițiativei este foarte importantă pentru mobilizarea acțiunilor de generozitate și solidaritate, înainte și în ziua GivingTuesdayNow:

 • Dă de veste prietenilor și colegilor tăi despre GivingTuesdayNow, da share la evenimentul de pe Facebook și invită-ți prietenii.
 • Postează #UNsefie-uri foto sau video povestind despre cum ai ales să te implici de GivingTuesdayNow care să ilustreze fapta ta de generozitate și incurajează-i și pe alții să facă la fel
 • Vorbește despre a dărui și fi generos folosind hashtag-urile #puneinimăacum și #GivingTuesdayRO
 • Da-ne like pe Facebook și urmărește-ne pe Instagram pentru a fi la curent cu noutățile mișcării

Implică costuri participarea la GivingTuesdayNow?

Nu. GivingTuesday este o mișcare care incurajează faptele bune. Ne dorim ca solidaritatea și generozitatea să crească în țara noastră și în întreaga lume. Avem nevoie de oameni ca tine care să contribuie la asta. Toate evenimentele sunt gratuite și au rolul să te inspire și sa te ajute sa fii parte din mișcarea GivingTuesday.

De ce e nevoie să avem o zi că să fim generoși? Așa ar trebui să fim în fiecare zi...

Este adevărat că, la fel cum nu doar de Dragobete trebuie sa iubim și nu doar de 8 martie trebuie să dăruim flori doamnelor și domnișoarelor din viața noastră, tot așa, nu doar GivingTuesday trebuie să fim mai buni.

GivingTuesday și GivingTuesdayNow există tocmai pentru a ne aminti să punem inimă în fiecare zi în tot ceea ce facem și să nu uităm să fim generoși. Este o sărbătoare a generozității care ne amintește să fim mai buni în fiecare zi.