Ce: Strângere de fonduri Cine: ONG Fundatia United Way Romania
Când: 03.12.2019 Unde: București București

Ajută un copil sărac să meargă la școală!

Adi este elev în clasa a doua și îi place să meargă la școală. Cel mai bine se descurcă la limba română. Nu e înnebunit după matematică, ba chiar îl sperie, mai ales când are multe teme. Pentru că, practic, nu are unde să își facă lecțiile.

,,Acasă e mereu înghesuială. Nu am un birou și trebuie să scriu la masa din bucătărie. Suntem șase oameni într-o casă mică. Nu am camera mea, stau cu tata. Mama a plecat departe. S-a despărțit de tata și a luat-o și pe sora mea cu ea. Dacă aș putea primi orice pe lumea asta, eu aș vrea să fiu din nou împreună cu sora mea”, spune Adi.

Pentru băiat, chiar și mersul la școală este un lux. Atunci când nu ai bani de mâncare, de haine și nu te poate ajuta nimeni la teme, pericolul de a abandona școala este atât de aproape!

,,Cu banii ne descurcăm tare greu. Reușim să strângem abia 1000 de lei pe lună, pentru toți, mai spune Adi. Doar tata muncește, pe un șantier. Îl ajut și eu la cărat de lemne, cât pot. Nu prea am timp să mă joc, dar îmi place fotbalul. Când mă fac mare, vreau mă fac fotbalist, acum nu îmi permit,” mărturisește băiețelul.

În fiecare seară, în România, sute de copii ca Adi se duc la culcare flămânzi. Pentru ei, speranța este ca o scânteie care poate să se stingă în orice clipă. Speranța lor suntem, însă, și noi, și voi.  

United Way România ajută peste 6.500 de copii să aibă o viață mai bună. Copiii pe care îi sprijinim primesc o masă caldă – de multe ori singura masă dintr-o zi, haine, rechizite, ajutor la teme, merg la teatru, muzee sau în excursii.

Suntem aici și vrem să fim în continuare pentru Adi și alții ca el. Dar avem nevoie de voi pentru ca împreună să îi ajutăm, să creștem și să consolidăm comunitățile din jurul nostru, avem nevoie de voi să rupem cercul sărăciei.

Anul acesta, pe 3 decembrie, de Giving Tuesday, gândește-te și la Adi și copiii ca el, pentru care lipsa hăinuțelor de iarnă duce la lipsa de la școală și, pe termen lung, poate însemna abandon școlar și condamnarea la o viață în sărăcie.

Ne-am propus ca, în această zi, să atingem cifra de 1000 de SMS-uri, adică suma de 2000 de euro. Acești bani ne vor ajuta să echipăm pentru iarnă o clasă întreagă de copii școlari. Să le oferim hăinuțe groase, cu care să treacă peste iarnă, să nu lipsească de la ore din cauza frigului și să poată veni la școală fără să le înghețe mânuțele și picioarele.

Marți, 3 decembrie 2019, trimite VIITOR, prin SMS la 8844 și donează 2 euro lunar, pentru ca un copil dezavantajat să poată merge la școală.

Ajută-ne să împiedicăm abandonul școlar!