Ce: Voluntariat Cine: Autorități locale Primăria Municipiului Alba Iulia
Când: martie - mai 2020 Unde: Alba Iulia Alba
Persoană de contact: Baesan Sebastian-Vasile Telefon: 0727895077
Email: [email protected]

Seniorii orașului sunt cea mai vulnerabilă categorie în fața Covid-19. Perfect conștienți de acest lucru și în concordanță totală cu noile măsuri recomandate și instituite, la nivel național, prin Ordonanțele Militare, reprezentanții Primăriei Alba Iulia alături de un grup de peste 70 de voluntari continuă livrarea, fiecăruia dintre cei care vor solicita acest lucru pe informare.apulum.ro sau la telefoanele de urgență 0730 712 722, 0799 40 20 30, 0258 819 462 (interior 9), pachete cu alimente de bază sau medicamente de care au nevoie albaiulienii în vârstă, pentru a putea trece cu bine peste perioada de izolare. Solicitarea de sprijin se comunică de luni până vineri între orele 09.00 -13.00, pentru a putea fi onorată în aceeași zi.

Măsura este menită să îi protejeze în principal pe cetățenii în vârstă de peste 65 de ani din Alba Iulia. În „coșul” cu alimente și produse de primă necesitate structurat de echipa Primăriei Alba Iulia în colaborare cu Direcția de Asistență Socială se vor regăsi de la alimente de bază, legume și fructe până la produse de igienă personală și casnică.

Experiența fiecărui voluntar este unică și cu o încărcătură emoțională crescută.

Noi am fost astăzi la doi domni drăguți. Pe langă alimente au dorit să procurăm și mâncare pentru câini și pisici, în cantitate destul de mare. Domnul ne-a spus că hrănește mai multe animale, iar asta ne-a umplut inimile de bucurie. Sentimentul de empatie care ne scoate pe noi din casă, să îl observi și la cei pe care îi ajuti. (Avram Bianca)

Au fost super încantați! Doamna a vrut să coboare să urc un bax de apă ( i-am sunat pentru o nelămurire de la Kaufland) și mi-au cerut și un bax de apă , pe lângă lista lor. Nu am lăsat-o să coboare, nu am intrat în casă. Însă, erau mega uimiți de faptul că sunt „marunțică”( cum m-au alintat danșii) și nu am acceptat să iasă din casă să mă ajute ! Again, super experiența. Mulțumesc! (Mărgineanu Ioana)

Am fost așteptat de o doamnă drăguță și foarte emoționată. Am îmbărbătat-o și am asigurat-o că nu este singura. Cred că pe lângă ajutorul pe care îl oferim au mare nevoie de susținere morală, afecțiune și multe zâmbete. A fost o onoare pentru mine. (Ciocan Nicolae)

Campania de solidaritate a început încă din luna martie și continuă până când este necesar.