Ce: Donații în produse Cine: ONG EduClick - Ateliere Fără Frontiere
Când: 15 noiembrie - 15 decembrie Unde: București București
Persoană de contact: Mihaela Budescu Telefon: 0744 663 357
Email: [email protected]

Fii Moș Nicolae pentru copiii din zone defavorizate, care nu au tehnologia ce le permite accesul la școala online!

Verifică la locul tău de muncă dacă nu cumva aveți calculatoarele care cântăresc mult, pe care nu le-ați mai pornit de cel puțin un an, care se mișcă greu. Noi le recondiționăm și le donăm copiilor care au nevoie de ele pentru a învăța de acasă.

Anul acesta numărul cererilor de echipamente recondiționate la Ateliere Fără Frontiere din partea copiilor care nu au posibilitatea să urmeze școala online a ajuns la 7000 de calculatoare. Până la finalul lunii octombrie am recondiționat și donat 1700 calculatoare, însă cererile continuă să vină spre noi.

Mai avem nevoie de cel puțin 850 de calculatoare până la finalul anului pentru elevii din mediul rural.

Predă calculatoarele uzate din compania ta! Noi le recondiționăm și le trimitem către copiii din comunități vulnerabile. Completează formularul disponibil aici.

Calculatoarele uzate și casate sunt colectate și recondiționate în cadrul unuia din ateliere de inserție socio-profesională, intitulat reconect, înființat de Asociația Ateliere Fără Frontiere pentru persoane vulnerabile apte de muncă dar care au nevoie de o perioadă de tranziție pentru integrarea pe piața muncii. În timp ce profesional acestea își desfășoară activitatea pentru gestionarea deșeurilor și recondiționarea echipamentelor IT uzate, cu ajutorul asociației are loc stabilizarea socială, învățarea abilităților de muncă și pregătirea pentru un loc de muncă. Procesele din cadrul atelierului se desfășoară sub atenta supraveghere a șefilor de echipa astfel încât calculatoarele recondiționate să fie conforme cerințelor și să prezinte o folosire cât mai îndelungată.