Ce: Altele, Campanie de conștientizare, Voluntariat Cine: Autorități locale, ONG Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia, în parteneriat cu Asociația Freemotion România și Asociația Transilvania Business Woman
Când: 03.12.2019, ora 17:00 Unde: Alba Iulia Alba
Persoană de contact: Ana Cosma Telefon: 0749 163 002
Email: [email protected]

Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia, în parteneriat cu Asociația Freemotion România și Asociația Transilvania Business Woman lansează marți, 3 decembrie 2019, proiectul ”Be yourself”. Acesta are ca scop integrarea socială a persoanelor cu sindrom Down, prin activități recreative sportive și ateliere de creație.

Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu sindrom Down din Alba vor putea participa la ateliere creative gândite pentru nevoile lor de către Asociația Transilvania Business Woman și vor fi implicate în activități sportive alături de reprezentanții Asociației Freemotion România. Atelierele creative se vor desfășura la sediul Centrului de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia, din strada Gladiolelor, nr. 3A, unde persoanele cu sindrom Down vor beneficia de sprijinul voluntarilor și beneficiarilor centrului, pe toată durata atelierelor.

Inițiatorii proiectului au ales aceste două tipuri de activități deoarece specialiștii spun că activitățile sportive și cele de ergoterapie pot ajuta persoanele cu sindrom Down să își atingă potențialul maxim de dezvoltare și să se integreze mult mai bine din punct de vedere social.

Proiectul va fi lansat oficial în cadrul evenimentului ”Oameni talentați ai comunității”, ediția a șaptea, care va avea loc marți, 3 decembrie 2019, de la ora 17, la Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia.

Partea logistică necesară activităților va fi asigurată de către cele două asociații partenere. Persoanele cu sindrom Down vor beneficia de sprijinul voluntarilor și beneficiarilor centrului, pe toată durata atelierelor.