Ce: Strângere de fonduri Cine: ONG Asociatia Catunul Verde
Când: 1 noiembrie - 1 decembrie Unde: Oradea Bihor
Persoană de contact: Georgeta Szabo Telefon: 0757932187
Email: [email protected]

Asociația Cătunul Verde a lansat în data de 17 noiembrie cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradierea Sărăciei proiectul „Borcanul Generozității” prin care ne propunem să strângem banii necesari pentru continuarea proiectelor educaționale al căror beneficiari sunt copii și tineri nevoiași din familii sărace și din centre de plasament.

Credem că prin educație oferim șansa acestora să depășească starea actuală, astfel încât să ajungă adulți integrați în societate.

Prin acest proiect ne alăturăm mișcării globale GivingTuesday care încurajeaza implicarea socială și
faptele bune și care anul acesta va avea loc în data de 1 decembrie.

Practic, timp de o lună, 1 noiembrie- 1 decembrie, invităm oamenii generoși care doresc să se alăture mișcării să renunțe zilnic la ceva nesemnificativ pentru ei (o cafea, o ciocolată, o cutie de țigări, o felie de pizza, etc.), costul acelui lucru să îl pună în borcanul special creat de echipa de voluntari Cătunul Verde, oferit gratuit doritorilor, pe 1 decembrie, tragem linie și vedem cum poate o sumă mică să se transforme într-un proiect măreț care poate schimba viața unui copil sau tânăr, sau cum ciocolata la care ai renunțat într-o zi se transformă în prânzul unui copil.

Iată ce intelegem noi prin proiecte de educație care vor fi susținute din banii strânși din campania
„Borcanul Generozității”:

Exista un loc in apropriere de Oradea, mai exact in satul Cetariu unde Asociatia Cătunul Verde și-a
găsit spațiul unde să dea viață proiectelor de educație, aici ne propunem ca cel târziu până în luna mai 2021 să deschidem un Centru educațional atât pentru copiii din Cetariu si satele vecine cât și pentru copii aflați în situații de risc din Oradea.

Astfel ne propunem:

  • Activități de tip after school pentru copiii din zona Cetariu (cursuri și ateliere, cercuri de dezvoltare personală) cel puțin de 2 ori pe saptamana.
  • Continuarea proiectului Să creștem cu bucurie adreasat copiilor si tinerilor cu risc de marginalizare socială (instituţionalizaţi, minorităţi etnice, săraci), având ca scop dezvoltrea abilităților de viață socială, dezvoltare personală și profesionlă, cu întâlniri lunare.
  • Cursuri și ateliere pentru persoane care lucrează în domeniul educației

Activitățile au la bază metode de educație nonformală.