Ce: Strângere de fonduri Cine: ONG Asociația P.A.V.E.L.
Când: 03.12.2019 - 03.01.2020 Unde: București București
Persoană de contact: PATRICIA COSTEA Telefon: 0727018835
Email: [email protected]

În România, anual sunt diagnosticați cu cancer în jur de 500 de copii, iar un număr de peste 6000 de copii se află în tratament în diferite stadii de boală. Mulți dintre acești pacienți vin la tratament în București, aici fiind cele mai mari spitale pentru tratarea cancerului. În Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București sunt tratați aproximativ 40 de copii săptămânal.

Asociația P.A.V.E.L. a amenajat în 2014 o cameră multisenzorială Snoezelen la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București, iar beneficiarii proiectului sunt copiii bolnavi de cancer internați sau tratați în regim ambulatoriu.

Mediul securizat și stimulativ Snoezelen, în care stimulii pot fi controlați în așa fel încât să nu deranjeze este foarte important, atât pentru reducerea stereotipiilor și a agresivității cât și pentru atingerea stării de calm, liniște și de bine. Mediul Snoezelen este de asemenea văzut ca un loc ideal pentru recuperarea emoțională a copiilor care au suferit proceduri medicale traumatizante precum vizitele la medic, operații sau spitalizare îndelungată. Acest mediu este creat anume pentru a stimula toate simțurile prin lumină, sunete, atingere, miros și gust.

Copiii diagnosticați cu o afecțiune oncologică și care suportă o serie de tratamente foarte dificile precum chimioterapia și radioterapia se confruntă cu probleme semnificative din punct de vedere psihologic și de asemenea în planul funcționării sociale. Spitalizarea prelungită creează pentru copil un mediu ostil, sărac în stimuli senzoriali și cognitivi și neconform cu nevoile lui speciale apărute odată cu situația de viață dificilă prin care trece. Tratamentul și procedurile medicale care însoțesc spitalizarea prelungită produc iritabilitate și anxietate, copilul trăind această situație de viață ca fiind foarte tensionantă și traumatizantă.

Terapia Snoezelen acordată copiilor pacienți oncologici ajută la detensionarea psiho-emoțională și obținerea unei stări de relaxare care crește complianța la tratament. Timpul petrecut în Camera magică va fi o oportunitate de evadare din programul zilnic, de aducere aminte, de rearmonizare cu sine și cu părinții, de explorare și de reîntoarcere la o copilărie cu mai puține griji și durere.

Terapia Snoezelen este o terapie de relaxare, care conduce la starea de bine, reduce stresul, agresivitatea, dezvoltă concentrarea, reduce durerea şi stârnește râsul. Camera Snoezelen este un spaţiu unde copiii și părinții se simt în siguranţă, nimic nu deranjează, totul este făcut ca ei să se simtă relaxați. Este ca o călătorie către un tărâm fără griji, unde aceștia se redescoperă, își redescoperă iubirea, iar boala rămâne la ușă.

Lansăm o provocare de Giving Tuesday să găsim 300 de oameni generoși care să doneze 100 lei cu mesajul #pune inima pentru continuarea terapiei multi-senzoriale pentru copiii bolnavi de cancer din spital.

Campania #puneinima pentru Camera Magică – Terapie multi-senzorială pentru copiii bolnavi de cancer din spital începe în 3 decembrie 2019 și se va desfășura până în 03.01.2020. Noi strângem în mod activ fonduri pentru a continua acest proiect tot anul viitor.

Transformă o parte din timpul petrecut pe un pat de spital al unui copil bolnav de cancer în timp terapeutic și relaxant petrecut în Camera multisenzorială și #puneinima de sărbători printr-o donație în contul Asociația P.A.V.E.L.

CUI: 8956076

Cont bancar (IBAN): RO21BTRLRONCRT0P47818408