Ce: Donații în produse Cine: Grup de inițiativă Clubul de Robotica al Colegiului Natinal Sfantul Sava - Bucuresti
Când: 1 decembrie - 8 decembrie / intre 9 si 19 Unde: Bucuresti Bucuresti
Persoană de contact: Matei Ghincea Telefon: 0724902216
Email: [email protected]

Unul din trei copii nu a avut tabletă sau telefon pentru cursurile online în timpul carantinei de COVID-19, conform unui studiu IRES. Mai mult, 40% dintre copiii din mediul rural nu au participat la şcoala online în primaperioadă a pandemiei din cauza veniturilor mici din familie sau a lipsei unei conexiuni bune la internet. Cel mai afectat a fost învățământul primar.

Fanbook Ambasador este un proiect care promovează lectura în școlile din medii defavorizate din România, prin cluburi de lectură organizate lunar de liceeni voluntari în astfel de școli. Majoritatea cluburilor se vor desfășura, în anul școlar 2020-2021, în mediul online.

Totuși, nu toți copiii participanți au posibilitatea de a se conecta la internet, din lipsa dispozitivelor. De aceea, în colaborare cu aceștia, organizăm o colecta, prin care telefoane, tablete și laptopuri (folosite, dar în stare bună) vor fi distribuite elevilor care au nevoie de acestea.

Astfel, vor putea să participe și la cluburile de lectură Fanbook Ambasador și la orele online, în cazul în care va fi nevoie.

Așadar, dacă ai vreun telefon, vreo tabletă sau un laptop care zace printr-un sertar și e încă funcțional, poți să ni te alături pentru ca dispozitivul tău să ajungă-n mâinile unui elev care chiar are nevoie de el.

Mai mult, poți dona cărți pentru a ajuta ca workshop-urile să se desfășoare în continuare.

Daca poti contribui, te rugam sa ne dai un semn la datele de contact din partea de sus a articolului.