Ce: Strângere de fonduri Cine: ONG Hope and Homes for Children România
Când: 03.12.2019 Unde: București București
Persoană de contact: Andrei Marinău Telefon: 0746 364 921
Email: [email protected]

Hope and Homes for Children alături de Ambasadorul Fundației, Amalia Enache, emisar al Giving Tuesday România, vor să îndeplinească visul Mioarei, o adolescentă singură, care trăiește într-o casă de tip familial dezvoltată de Hope and Homes for Children, de a avea o nouă vioară.

Mioara a fost abandonată de mama ei la scurtă vreme dupa naștere, iar despre tatăl ei nu a știut niciodată nimic. Ea a petrecut primii 12 ani din viață în familia unei asistente maternale iubitoare, de care s-a atașat extrem de mult, aceasta fiind singura figură maternă pe care o cunoștea. Viața nu avea însă să fie bună cu Mioara, și cea de-a „doua sa mama” a murit. Pentru Mioara, momentul a însemnat accentuarea tulburărilor emoționale și de atașament dezvoltate pe fondul abandonului.

Această nouă provocare a vieții a dus-o pe Mioara într-o casă de tip familial a Hope and Homes for Children. Procesul de acomodare nu a fost ușor, dar într-un mediu apropiat de ce poate însemna „acasă”, Mioara locuiește acum împreună cu alți 11 copii cu povești asemănătoare cu a ei, s-a atașat de aceștia și de educatoarele care îi ajută să se formeze. Ea a înțeles că nu este singura care a trebuit să depășească abandonul și nu se mai percepe ca fiind vulnerabilă. Iar atunci când exersează la vioară sau pian se simte chiar specială și este fericită. De o vreme, Mioara a învățat să zâmbească.

Pasiunea pentru muzică a dobândit-o în familia asistentei maternale și sub influența ei.  În ciuda dificultăților a rămas consecventă instrumentului, pentru a menține ceva ce fost sădit de către aceasta. Mioara participă deja la spectacole și competiții și a fost remarcată de specialiști. Ea a câștigat chiar o bursă de merit și este acum în clasa a IX a la Liceul de Muzică, dar are nevoie de o vioară.

Vioara Mioarei este veche, a fost cumpărată de asistenta sa maternală în urmă cu mulți ani, și este un instrument simplu, care nu mai e pe măsura evoluției spectaculoase și a talentului Mioarei.

De Giving Tuesday, dorim să îi putem dărui Mioarei o vioară și să o ajutăm să își continue visul! Hope and Homes for Children își propune să stângă 10.000 de lei care vor fi folosiți pentru achiziționarea unei viori profesionale, potrivite pentru nivelul competițional la care a ajuns Mioara. Fondurile rămase după achiziționarea vioarei vor fi folosite pentru un stativ pentru partituri și, deoarece participarea la concursuri implică mai mult decât talent și dăruire, pentru haine potrivite și bani pentru transport și cazare.

Donațiile se pot face AICI.