Ce: Donații în produse Cine: Autorități locale Primăria Municipiului Alba Iulia
Când: 01 - 08.12.2020 Unde: Alba Iulia Alba

Primim şi dărum şi aşa binele ajunge, pe rând, la fiecare dintre noi. Probabil, 2020 va rămâne în istorie ca anul care mai mult ne-a luat, decât ne-a dat, în contextul pandemiei COVID-19.

În ciuda distanţării fizice, echipa proiectului #AlbaIulia360, derulat de @PrimariaAlbaIulia, a accelerat apropierea sufletească către 155 de copii (75 preşcolari, 80 şcolari) din municipiu care fac parte din proiect, dar şi pentru familiile acestora.

Pe lângă sprijinul educaţional constant, echipa proiectului a proiectat şi dezvoltat şi o serie de iniţiative comunitare, care s-au concretizat în acţiuni prin care garantăm viitorul celor 150 de copii, tocmai prin participarea lor la educaţie.

Fiecare şcolar şi preşcolar primeşte câte un rucsac echipat, în funcţie de vârstă, cu materiale didactice, educaţionale, jocuri educative: cărți de povesti, atlas, rechizite şcolare, jetoane cu ţarile Uniunii Europene,  marionete de teatru ce exprimă emoţii (zâmbitor, trist, speriat, furios, indiferent, surprins) etc.

În fiecare familie care face parte din proiect ajunge şi câte o trusă medicală complet echipată, inclusiv termometru digital, măşti chirurgicale, dezinfectant.

Costul materialelor didactice şi sanitare au fost suportate din bugetul proiectului.

Ce s-a născut din emoţiile, gândurile bune şi timpul investit de echipa proiectului? Un bine multiplicat către 155 de copii, dar şi pentru familiile acestora.

#AlbaIulia360, unul dintre cele mai vizbile proiecte sociale ale @PrimarieiAlbaIulia, cofinanţat prin Programul Operaţional Capitalul Uman-POCU 2014-2020. Pe lângă Primărie, partenerul implicat direct în derularea atelierelor, organizarea iniţiativelor, dar şi achiziţia materialelor didactice şi sanitare a fost Asociaţia ADIS.