Ce: Strângere de fonduri Cine: ONG Asociația FDP - Protagoniști în Educație
Când: 24/11/2021 - 31/12/2021 Unde: București București
Persoană de contact: Silviu Rîpeanu Telefon: 0746346041
Email: [email protected]

Dăruiește Crăciun copiilor cu Cerințe Educaționale Speciale și din medii defavorizate

#WONDERdeCrăciun #Asociația FDP – Protagoniști în educație

An de an, încă din luna noiembrie pornim numărătoarea inversă a zilelor până la Crăciun. Ușor-ușor, ne cuprinde un sentiment de căldură și emoție cu gândul la momentele pe care le vom petrece în familie, alături de toți cei iubiți. În fiecare an, ne bucurăm de tot ce înseamnă Crăciun mai bine de 30 de zile. Cât de norocoși suntem că avem șansa să trăim un asemenea sentiment.

Totuși, îți poți imagina Crăciunul ca fiind cea mai tristă zi din toate cele 365?

Copiii pe care îi susținem în Centrul de zi WONDER, serviciu social oferit de Asociația FDP – Protagoniști în educație, nu reușesc să se bucure nici măcar de o zi de Crăciun. Pentru ei, Crăciunul înseamnă doar o zi mai tristă decât toate celelalte. Cum să te bucuri când toți copiii de pe strada ta au primit dulciuri, jucării, au împodobit bradul și sunt alături de părinți și bunici, strânși cu toții în jurul mesei de Crăciun? Iar tu nu ai primit nici de data aceasta măcar o cutie de bomboane?! Moșul te-a sărit din nou, probabil nu ai fost suficient de cuminte sau nu meriți iubirea lui.

Aceasta este și povestea Alinuței, unul dintre cei 50 de copii cu CES (Cerințe Educaționale Speciale) care beneficiază lunar de sprijinul nostru în cadrul Centrului de zi WONDER. Ea suferă de Sindromul Asperger, o tulburare comportamentală din spectrul autist. Din cauza bolii, ea nu prea are prieteni și este din ce în ce mai izolată. Mama ei este bolnavă și reușește cu greu să îi crească pe ea și pe fratele mai mare, iar tatăl lor e plecat în străinătate de peste 10 ani. De atunci nu prea au mai vorbit cu el.

Ce își dorește Alinuța de Crăciun? Să nu o mai ocolească Moș Crăciun anul acesta și să o accepte la joacă ceilalți copii de la școală, chiar dacă e mai diferită. Și-ar mai dori ceva: să își revadă tatăl, îi e tare dor de el.

Ca ea sunt mii de copii în România. Prin Centrul de zi WONDER susținem incluziunea socială a copiilor cu CES și suntem atenți la nevoile lor speciale. În prezent, putem asigura doar pentru 50 de micuți accesul la terapii specifice, activități de suport psiho-emoțional și dezvoltare adaptată, sprijin și terapii pentru părinți, suport material. Ne dorim să ajutăm cât mai mulți copii, dar costurile lunare minime necesare pentru un copil depășesc 750 RON, o sumă pe care reușim cu greu să o acoperim. Dar cu ajutorul oamenilor ca tine putem readuce bucuria copilăriei în viața acestor copii.

Donează pentru ora de terapie. Donează pentru ora de logopedie. Donează pentru copilăria lor