Ce: Strângere de fonduri Cine: ONG Fundatia United Way Romania
Când: 01/12/2021 -08/12/2021 Unde: Bucuresti Zone defavorizate din suburbiile Bucureștiului
Persoană de contact: Adriana Dobrea Telefon: 0 21 306 4970
Email: [email protected]

În perioada sărbătorilor de iarnă fiecare copil așteaptă cu nerăbdare să se bucure de căldura și iubirea familiei sale, de bradul împodobit și, mai ales, de cadourile lui Moș Crăciun.

Pentru copiii cei mai puțin norocoși însă, Crăciunul înseamnă un alt moment trăit cu lipsuri. Moș Crăciun îi ocolește chiar dacă dorințele lor nu sunt ca ale altor copii: înainte de a-și dori o jucărie, cei mai mulți visează la o hăinuță nouă, numai a lor.  Din nefericire, rareori o primesc.

Greutățile familiilor lor s-au accentuat odată cu pandemia COVID-19 când s-au pierdut locuri de muncă, iar veniturile părinților, și așa reduse, au scăzut și mai mult.

Ne propunem sa oferim suport copiilor ce trăiesc în zone sărace din suburbiile Bucureștiului, comunități cu procent semnificativ de familii dezavantajate care trăiesc în sărăcie extremă, cu copii cu risc crescut de a abandona școala din cauza condițiilor materiale precare. Pentru a le oferi o șansă pentru un viitor mai bun, United Way România desfășoară o intervenție integrată prin intermediul centrelor noastre educaționale, intervenție care include hrana zilnică, suport pentru teme, formarea și dezvoltarea abilităților de autonomie personală și socială, activități recreative și informale și consiliere familială.

Cu toate acestea, începerea anotimpului rece aduce o nouă dificultate copiilor și așa greu încercați: lipsa hainelor și a încălțămintei adecvate temperaturilor scăzute care vin.

Ajutorul United Way în aceste zone continuă să existe prin programul educațional, însă, în prag de Crăciun, avem nevoie de sprijin pentru a dărui îmbrăcăminte și încălțăminte decentă și călduroasă copiilor din comunitate care trăiesc în sărăcie extremă.

Ce ne propunem?

Anul acesta, de Giving Tuesday, vrem să facem cât mai mulți copii fericiți de Crăciun, oferindu-le bucuria unor hăinuțe noi.

Donația ta de:

40 de lei acoperă un set de mănuși, căciulă și fular

60 de lei – un pulover cald pentru un copil in nevoie

100 de lei – o pereche de pantaloni călduroși

150 de lei – încălțăminte de iarnă

200 de lei  – geacă de iarnă

Astfel, cu 550 de lei îmbrăcăm pentru zile geroase un copilaș nevoiaș care acum umblă în încălțăminte uzată și geacă de primăvară.

Orice donație contează pentru a strânge sumele necesare asigurării unui set complet de hăinuțe pentru cât mai mulți copii. 

Donează 2 euro lunar, trimițând VIITOR prin SMS la 8844.

Suma alocată pentru cauză este de 2 euro/lună. Pentru dezabonare, trimite mesajul VIITOR STOP la numărul 8844. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile și Vodafone România. Contact UNITED WAY ROMANIA: +40 21 306 4970.

Sau DONEAZĂ ONLINE AICI.