Ce: Campanie de conștientizare Cine: Instituție de învățământ Universitatea
Când: 25.11.2019 - 03.12.2019 Unde: Alba Iulia Alba

În acest an, De GivingTuesday, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a ales să sprijine o alt fel de inițiativă. Astfel, dacă în anii anteriori, UAB a ales să susțină competiția, dinamismul și performanța prin realizarea unor târguri caritabile în urma cărora banii strânși au fost donați unor sportivi care au reușit să facă performanță, anul acesta UAB pune accentul pe importanța protejării mediului și responsabilizarea tinerilor.

Așa cum bine se știe, UAB susține voluntariatul și implicarea tinerilor în problemele sociale și de mediu, precum și în proiecte prin care se dezvoltă spiritul civic și respectul acestora față de societate și natură.

În acest sens, UAB organizează în perioada 26 noiembrie – 3 decembrie 2019 o campanie de informare, conştientizare şi responsabilizare a studenților, masteranzilor și doctoranzilor, precum și a angajaților UAB în domeniul protecției mediului, a colectării selective a deşeurilor și a consumului responsabil.

Scopul acestei campanii îl reprezintă promovarea unei culturi a responsabilităţii față de mediu, în rândul tinerilor.

Vor dărui din timpul și experiența lor și vor pune inimă în realizarea campaniei atât cadrele didactice prin coordonarea studenților, cât mai ales studenții, care, în mod voluntar vor realiza activități de informare, conștientizare și responsabilizare a tuturor celor aflați în campusul UAB în perioada 26.11 – 03.12.2019.

În perioada menționată, studenți de la specializările Marketing, împreună cu studenți de la specializările Ingineria Mediului din cadrul UAB vor realiza prezentări pentru colegii lor, pe teme precum:

  • Impactul diferitelor tipuri de deșeuri asupra mediului (plastic, hârtie, sticlă, aluminiu etc.);
  • Importanța colectării selective a deșeurilor;
  • Acțiuni prin care putem proteja mediul;

Beneficiarul direct al acțiunii noastre ne dorim să fie mediul înconjurător, iar indirect fiecare dintre noi, precum și generațiile care vor urma.

Motivația care a stat la baza alegerii temei din acest an este aceea că ne dorim cu toții să trăim într-o lume mai curată și într-un mediu sănătos, și avem obligația să le lăsăm generaților care vin o planetă locuibilă.  

Ca instituție de învățământ superior care are ca obiectiv educarea generațiilor tinere, credem că avem obligația, ca, pe lângă pregătirea tinerilor în diferite domenii de activitate, să le insuflăm acestora și cultura responsabilităţii față de mediu și de societatea în care trăiesc.

Activitățile ce se vor desfășura în această perioadă:

  • Derularea unei campanii de conștientizare (Awarness Campaign) pe Facebook – postări zilnice despre impactul diferitelor tipuri de deșeuri asupra mediului; importanța colectării selective a deșeurilor; modalități de reducere, reutilizare sau reciclare a diferitelor tipuri de deșeuri;
  • Realizarea unui concurs pe Facebook care încurajează comportamentul responsabil față de mediu. Studenții pot posta poze sau comentarii cu activitățile pe care le-au desfășurat în această perioadă și care au vizat protejarea mediului. Cele mai bune poze/ activități vor fi premiate în data de 3 decembrie 2019 cu instrumente de scris din materiale reciclate, sacoșe pentru cumpărături din materiale textile și căni de sticlă pentru cafea (toate din materiale reciclabile pentru a încuraja reducerea consumului de plastic);
  • Echipe mixte din rândul studenților de la specializările Marketing și Ingineria Mediului vor intra timp de 10 minute la cursuri și vor încerca să crească gradul de conștientizare în rândul studenților cu privire la importanța protejării mediului înconjurător și efectul nevast al diferitelor tipuri de deșeuri asupra mediului;
  • Realizarea unei companii de informare în rândul angajaților UAB cu privire la importanța realizării unui consum responsabil și a reduceri deșeurilor la locul de muncă (în special reducerea consumului de hârtie și plastic);

Ne puteți contacta pe pagina noastra de Facebook AICI