Ce: Strângere de fonduri, Voluntariat Cine: ONG Asociatia SAMAS
Când: 03.12.2019, ora 11:00 - 13:00 Unde: Bucuresti Bucuresti
Persoană de contact: Adina Gheorghe Telefon: 0722 161 421
Email: [email protected]

CUTIA Bebelușului a schimbat viața a generații întregi în Finlanda, în cei peste 81 de ani de când programul se desfășoară în această țară, scăzând mortalitatea infantilă, de la 6,5‰ la 1,7‰.

Vă invităm la sediul Asociației SAMAS pentru a echipa CUTIA Bebelușului care va ajunge la 12 nou-nascuti din jud. Argeș împreună cu informații pentru creșterea copilului și consilieri în alăptare.

Echiparea CUTIEI Bebelușului se va desfășura de Giving Tuesday, pe 3 decembrie, în intervalul orar 11:00 – 13:00. Puteți să vă înscrieți să luați parte la pregătirea cadoului pentru nou-născut, completând formularul următor până la data de 30 noiembrie, ora 18:00:
CLICK AICI PENTRU ÎNSCRIERE!
(locurile sunt limitate, veți fi contactat pentru a vi se confirma înscrierea la acțiune).

Dacă nu poți să te implici ca voluntar, poți trimite un SMS la 8844 cu textul BEBE. 2 euro / luna sunt puțini pentru tine, dar noi putem să cumpăram cu ei 2 body-uri și 2 pantalonași, pentru un bebeluș.   

În România, nu toți bebelușii au aceleași șanse la viața și la o dezvoltare sănătoasă. Asociația SAMAS își dorește ca toți copiii să poată fi sănătoși și fericiți. Copiii și generațiile viitoare sunt baza societății noastre, iar contribuția la creșterea lor sănătoasă cade în responsabilitatea noastră. Dragostea vine de la sine, restul se învață. Prin comunitatea de Educatori perinatali (asistente și moașe) dezvoltată de Asociația SAMAS  la nivel național, oferim acces la educație în primii ani de viața ai copiilor pentru cât mai mulți părinți din România în maternități, în comunități defavorizate și în centrele SAMAS.

Asociația SAMAS a lansat la 1 iunie conceptul CUTIA Bebelușului în 22 de maternități din întreaga țară. Asociația SAMAS dorește să acceseze cât mai multe finanțări pentru a extinde cât mai mult programul concept CUTIA Bebelușului. Din păcate, în România, dreptul la sănătate al fiecărui copil este doar o declarație, nu o realitate! Un bebeluș mai mic de un an moare la fiecare 6 ore, 41,7% dintre copii se nasc și trăiesc în sărăcie, 1 din 10 mame este minoră.

Conform raportului UNICEF, 80% dintre decesele nou-născuților pot fi prevenite prin educație.

Alăptarea exclusivă a copilului în primele 6 luni de viață este esențială pentru buna dezvoltare, imunitatea și sănătatea viitorului adult. Alăptarea copilului timp de cel puțin 1 an reduce riscul de apariție a cancerului de sân la mamă.

Educația perinatală este extrem de importantă pentru mame, fiind dovedit științific că toate deciziile pe care o mamă le ia în primele 1000 de zile de viață ale bebelușului (de la momentul concepției până la 2 ani a acestuia) influențează starea de sănătate a acestuia, pe tot parcursul vieții.

CUTIA Bebelușului este realizată din carton, are dimensiunile de 70 x 42 x 28 cm și va fi folosită ca pat pentru bebeluș în primele trei luni de viață.

Beneficiile CUTIEI Bebelușului:

  • Scade mortalitatea și morbiditatea infantile
  • Crește rata de alăptare
  • Contribuie la creșterea responsabilității mamei și la motivarea acesteia pentru a obține sprijinul material
  • Contribuie la dezvoltarea sănătoasă a bebelușului și la prevenția unor boli din viața de adult asociate cu perioada primelor 1000 de zile (conform studiului dr. David Barker, condițiile fetale și precoce pentru sugari au un efect permanent de condiționare a metabolismului și a afecțiunilor cronice ale organismului, ulterior în viață).
  • Cutia de carton devenită pătuț salvează vieți!

Detalii pe
Site: www.cutiabebelusului.ro
Instagram: cutia_calatoare
Facebook: Cutia Bebelusului SAMAS