Ce: Strângere de fonduri Cine: ONG Fundația Motivation Romania
Când: 23.11.2020 - 31.12.2020 Unde: Romania Romania
Persoană de contact: Monica Tăutul Telefon: 0730.190.927
Email: [email protected]

Fondul Scaunelor Rulante este proiectul Fundației Motivation România prin care sunt donate, an de an, peste 1000 de scaune rulante adaptate persoanelor cu dizabilități din țară. Echipamentele de mobilitate sunt donate pentru copii și adulți care au o dizabilitate locomotorie de la naștere sau dobândită în urma unui accident auto, prin plonjon, cădere de la înălțime sau alte cauze.

Un scaun rulant potrivit redă libertatea de mișcare a persoanei care-l folosește, îi permite să participe la activități firești, să fie parte din comunitate și să învingă izolarea. Este un proces de durată, în care echipamentul de mobilitate joacă un rol esențial și de aceea este important să fie de calitate, adaptat dimensiunilor, nevoilor, abilităților utilizatorului și mediului de viață. Așa cum o pereche de pantofi trebuie să fie potrivită pentru persoana care-i poartă, la fel și un scaun rulant trebuie să fie adecvat pentru persoana care îl folosește.

Costul unui scaun rulant de calitate, nou, poate depăși 3000 EUR. Sistemul de asigurări de sănătate decontează 170 EUR/886,33 lei o dată la 3 ani. Prin Fondul Scaunelor Rulante, cu ajutorul partenerilor internaționali, Motivation aduce în România, recondiționează și donează dispozitive de calitate. Costul mediu pentru un scaun rulant este de 100 EUR și include cheltuielile de transport internațional și local, achiziția materialelor necesare și recondiționarea. Echipamentele de mobilitate sunt donate pentru persoanele cu dizabilități identificate și echipele regionale Motivation, în baza unei evaluări individuale.

Beneficiarii primesc și instruire pentru a folosi corect și în siguranță scaunul rulant. Echipele Motivation au în componență instructori de viață independentă, ei înșiși utilizatori de scaune rulante, foști beneficiari, care împărtășesc din experiența de viață și oferă sprijin pentru depășirea obstacolelor care pot apărea odată cu folosirea unui scaun rulant.

Susține și tu cauza Fundației Motivation România!

Ajută-ne să dăm vestea mai departe!

Data de 3 decembrie are o semnificație importantă: este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Hai să marcăm împreună această zi și să o facem să conteze!

Trimite un SMS cu textul ACTIV la 8844, și cu 2 euro lunar susții Fondul Scaunelor Rulante și redai libertate de mișcare, alături de noi. Pentru fiecare 50 de SMS-uri trimise, Motivation donează un scaun rulant recondiționat unei persoane cu dizabilități locomotorii din țară.
Prin implicarea persoanelor fizice, Fundația Motivation România își propune acoperirea a 30% din valoarea totală necesară sprijinirii, an de an, a peste 1.000 de copii și adulți cu dizabilități care au nevoie de un scaun rulant pentru a se deplasa.

Numai împreună putem reda mobilitatea și speranța într-o viață activă și independentă persoanelor cu dizabilități locomotorii din România.

Pe pagina Susține Motivation se regăsesc mai multe opțiuni pe care le punem la dispoziție celor care doresc să se implice și mai mult în programele Fundației Motivation România.