Ce: Campanie de conștientizare Cine: ONG Asociatia pentru copii cu dizabilitati Ma Bucur de Viata
Când: 3 Decembrie 2022 Unde: Bucuresti Bucuresti

Greul devine ușor, ușorul devine normal!

Buna! Sunt Andu, copilul – bucurie.

Îți mulțumesc că citești aceste rânduri. Știu că ești ocupat/ă și nu vreau să te rețin mult.
M-am născut pe 1 ianuarie 2017. Din păcate un pic prea devreme. Prematur la 32 săptămâni. Lucrurile nu au decurs prea bine, astfel că, la naștere, am rămas fără oxigen, iar asta mi-a afectat funcționarea creierului. Am paralizie cerebrală infantilă.

Pe 3 decembrie este ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI și am o rugăminte la tine -postează pe rețelele de socializare o poză cu tine transmițând mesajul:
”Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viața, haide să-i susținem împreuna!”

copiiicudizabilitati #mabucurdeviata #investescinsanatate #centrulmariarenata #centrulvasileandrei #greuldevineusorusoruldevinenormal #pascupas

Dacă vrei să ne întâlnim, te invit la mall, la Sun Plaza, pe 3 DECEMBRIE 2022 de la 12.00 la 16.00, eu voi sta în scaunul rulant, tu lângă mine, sau poate cine știe, vei vrea să încerci o nouă perspectivă, să vezi, pentru 3 minute cum este să stai în scaunul rulant…
Ce zici, încerci?
Mulțumesc pentru tot sprijinul tău!
Andu, copilul – bucurie !


Acesta este un experiment social care să ne arate cât de pregătiți suntem să întindem o mână de ajutor celor care trăiesc cu dizabilități.

Tu îi vezi pe copiii cu dizabilități de lângă tine?

E posibil ca băiețelul acela care stă la mama lui în brațe pe banca din parc să nu poată să meargă pentru ca are paralizie cerebrală.

E posibil ca, vecina ta, cea care nu te aude sau nu te vede când o saluți, să fie mama unei fetițe cu dizabilități și gândurile ei sa fie doar la ea.

E posibil ca, domnul care nu se grăbește niciodată și vrea să parcheze cât mai aproape de ușa de la intrarea în bloc sau la mall, să nu fie nici comod, nici încet, ci doar să fie nevoit să-și ducă copilul cu dizabilitate în brațe.

Persoanele cu dizabilități și aparținătorii lor formează cea mai mare minoritate la nivel global. Acești oameni dau dovadă de o putere imensă zi de zi, aceea de a-și trăi propria viață în tandem cu afecțiunile lor.

Haideți să privim aceste tablouri și să fim alături de ei.

Alături de noi, pentru ei, greul devine ușor, ușorul devine normal.

E rândul nostru să îi sprijinim. Puterea este în noi și în ei. Cum îi vedem, cum îi înțelegem și cum putem să le fim aproape, depinde 100% de noi.

NB La nivel global, 240 milioane de copii au dizabilități și reprezintă 10% din numărul total de copii conform raportului UNICEF 2021.