Ce: Strângere de fonduri Cine: ONG Asociația de Ajutor AMURTEL România
Când: 01/12/2020 - 15/12/2020 Unde: Panatau si Bucuresti Buzau si Bucuresti
Persoană de contact: Denise Deshaies Telefon: 0744 565 252
Email: [email protected]

În prezent, cu școala închisă din cauza pandemiei, copiii din zona rurală a României prezintă un risc mai mare ca oricând de a fi marginalizați odată cu trecerea la școlarizarea online.

Multe dintre ipotezele de bază care stau la baza unui program online de succes, cum ar fi nu numai accesul la dispozitive, ci în mod fundamental accesul la electricitate, acces la internet sau acoperire prin satelit și cunostintele de bază pentru utilizarea platformelor online, acestea nu sunt lucruri pe care le putem asuma despre comunitățile rurale foarte sărace.

Centrul de Zi Izvorul Sperantei oferă sprijin esențial pentru copiii care altfel ar fi rămas în urmă în această perioadă. Copiii primesc atât micul dejun, cât și masa de prânz la centru, iar personalul nostru nu doar că le oferă acces la dispozitive, astfel încât să poată urma lecțiile online, ci și asistența pentru realizarea temelor pentru acasă, deoarece mulți încă învață abilități de bază, cum ar fi cititul și scrisul.

Din păcate, personalul folosit telefoanele personale în acest proces, ceea ce face învățarea online și mai dificilă, deoarece ecranele sunt mici și difuzoarele nu sunt foarte puternice, pentru grupul de 5-6 copii care se strâng în jurul unui singur telefon. Avem aceeași situație și în apropiere de centru, la Centrul Rezidențial „Familia AMURTEL”. Lipsa echipamentului de bază face acest proces mai dificil decât ar trebui să fie.

În vară, am primit o donație de computere second-hand pentru Familia AMURTEL pe care am reușit să le reparăm și să le facem să funcționeze pentru jocuri educaționale și ceva internet. Cu toate acestea, acele calculatoare nu sunt capabile să accepte aplicații de streaming și platforma dedicată școlii online.

Donația ta va face posibil ca acești copii să țină pasul cu educația online.

DONEAZĂ AICI!

Vă mulțumim!