Ce: Strângere de fonduri Cine: ONG Ajungem MARI
Când: 03.13.2019 Unde: București București

De #GivingTuesday, prin generozitatea ta, vrem să trimtem 8 adolescenți alături de mentorii lor în tabără la munte! E un proiect ambitions să strângem 12.000 de lei pentru tabăra de mentorat și avem nevoie de sprijinul tău pentru a le face cadou această mare bucurie! 

Marți, 3 decembrie, fiecare donație se transformă într-o experiență de neuitat și într-o inimă pictată pe peretele camerei copiilor. Pentru fiecare donație primită, cu cardul pe site-ul nostru sau direct în contul bancar, vom picta câte o INIMĂ în semn de mulțumire. 

Adolescenții vor merge la munte și, timp de o săptămâna, se vor simți ca în cea mai mare și mai iubitoare familie, alături de voluntarii care le-au devenit mentori. Mentorii sunt, de fapt, prietenii mai mari care îi ascultă, îi înțeleg, îi îndruma și îi susțin la orice pas, un fel de frați mai mari atenți la viitorul lor. Iar când vorbim de tinerii din centrele de plasament, aceste relații pot să le schimbe viitorul.

În 2018, 13 adolescenți și mentorii lor au petrecut o săptămană la munte în prima tabără de mentorat. Atmosferă taberei a fost extraordinară și toți s-au simțit grozav, ca între prieteni, cu multe jocuri, drumeții și petreceri. Adolescenții au apreciat că timp de o săptămâna s-au simțit liberi să fie ei înșiși, ascultați, acceptați și încurajați. Le-a plăcut atmosfera caldă, ca a unei familii care se gospodărește singură, pregătește focul și face planul de distracție pentru fiecare zi. 

„S-a creat un cerc de siguranță unde relațiile sunt stabile, prieteniile sunt sigure și adolescenții nu se simt judecăți. Am plâns la plecare și pentru mine a fost o lecție să văd extraordinar de multă acceptare și liniște sufletească în adolescenți atât de zbuciumati în viața de zi cu zi.”, povestește Aura, mentor.

8 adolescenții și mentorii lor abia așteaptă și își doresc din tot sufletul să meargă din nou la munte împreună. Stau cu gândul tot anul că urmează o nouă tabără în care se vor simți iarăși la fel de bine și natural. Experiența de anul trecut i-a îmbogățit, i-a apropiat între ei și le-a dat energie pe parcursul anul școlar, când întâlnirile mentorilor cu adolescenții au continuat. 

„Tabăra le oferă posibilitatea de a trăi experiențe normale pentru tineri de vârstă lor, de a primi căldura și structura de care au nevoie toți adolescenții pentru a putea dobândi abilităti necesare traiului independent. În tabără tinerii pot descoperi și consolida resurse pe care le pot folosi atunci când se întorc în centre, în viață de zi cu zi. De când lucrăm împreună observ progrese constant și văd că prin relația cu mentorii tinerii au început, încet, încet să își contureze identitatea, să se implice în relații funcționale, să viseze, să facă planuri și să le respecte. Pentru prima dată, li s-a arătat o luminiță la capătul tunelului.”-Laura Spinu, psiholog și coordonator al proiectului de mentorat Ajungem MARI 

Toate donațiile din 3 decembrie merg către această experiență pe care adolescenții o așteaptă cu nerăbdare.

Hai să le oferim din nou adolescenților noștri fantastici această mare bucurie! Ajută-ne și tu să trimitem un adolescent în tabară! Îți vom picta cu drag o inimă pe peretele nostru! #Puneinima de #GivingTuesday!