Ce: Voluntariat Cine: ONG Asociatia Catunul Verde
Când: 30 noiembrie-7 decembrie Unde: Oradea Bihor
Persoană de contact: Georgeta Szabo Telefon: +40757932187
Email: [email protected]

Știm că se apropie Giving Tuesday după ce trece Black Friday și Cyber Monday, anul acesta 30 noiembrie este ziua în care sărbătorim generozitatea! Dar ce ar fi să avem la dispoziție o săptămână întreagă să facem bine în diverse moduri? Cum mai exact?

Între 30 noiembrie – 7 decembrie, ai ocazia zilnic să faci un bine!

Poți să inițiezi colecte de alimente care vor ajunge la familii nevoiașe, produse de igienă pentru mame și bebe care vor ajunge la mame tinere în dificultate sau fructe pe care să le ducă Moșul copiilor din mediul rural!

Transformă un borcan în borcanul generozității și încurajează-ți colegii și prietenii ca pentru o zi să renunțe la un desert, o cafea, un pachet de țigări pentru a strânge bani pentru activități educative pentru copii. 

Donează pentru activitățile din săptămâna generozității în contul asociației Cătunul Verde RO14BTRLRONCRT0538850701 . 

Dacă ești persoană juridică poți face o sponsorizare constând în bani sau produse pe baza unui contract de donație. 

Iar dacă vrei să experimentezi bine de foarte aproape, hai voluntar la activități, te poți înscrie printr-un mesaj privat menționând activitatea la care dorești să participi!

Iată activitățile pe care le vom realiza :

30 noiembrie – Poveștile generozității: Lansare cartea de povesti despre generozitate (în format digital) sub forma unor activități educativ-recreative pentru copii din centre de plasament și familii nevoiașe – Grupa 1

1 decembrie – Poveștile generozității: Lansare cartea de povesti despre generozitate (în format digital) sub forma unor activități educativ-recreative pentru copii din centre de plasament și familii nevoiașe – Grupa 2

2 decembrie – Jucarii de poveste – atelier de cusut jucării din fetru care vor fi donate copiilor nevoiași 

3 decembrie – Lumea noastră colorată: Cu ocazia Zilei internaționale a Persoanelor cu dizabilități lansăm în format digital o carte de colorat care a fost creată cu scopul de a prezenta normalitatea cu care copiii cu dizabilități se pot juca alături de cei fără dizabilități și simplitatea cu care aceștia pot fi integrați în comunitate! Cartea va fi disponibilă pentru descărcare oricui își dorește să promoveze ideea integrării. Totodată, vom implica elevii, coordonați de profesori și învățători, într-o activitate creativă la clasă, prin care le punem la dispoziție un afiș de mărime A0, care conține o imagine din carte care va fi colorată de către elevii clasei, care vor avea posibilitatea să scrie inclusiv mesaje de încurajare către copiii cu dizabilități. Procesarea acestei activități se va baza pe o discuție ghidată de profesori și învățători despre ce înseamnă dizabilitatea și de ce este important să integrăm copiii cu dizabilități în activitățile cotidiene, deoarece așa vor deveni adulții independenți, responsabili și utili capabili să contribuie la dezvoltarea societății. Afișele vor fi expuse în clase și pe holurile școlilor!

4 decembrie – The Bond – Legătura : Prin acest proiect ne propunem să venim în sprijinul părinților nevoiași, încă din primele ore ale nașterii copilului oferindu-le un pachet de produse de igienă pentru mamă și bebe, hăinuțe și jucării pentru bebe, alături de un cuibușor în care nou născutul poate dormi poate dormi liniștit și în siguranță lângă mamă. Vom oferi 10 pachete pentru 10 familii sau mame tinere aflate în dificultate!

5 decembrie – Caravana generozitatății: Vom străbate județul Bihor vizitând 20 de familii în care trăiesc copii cu dizabilități și le vom oferi sprijin constând într-un pachet cu produse alimentare și de igienă, dulciuri și jucării pentru copii. 

6 decembrie – Moșul fructelor : Vom vizita școli din mediul rural și centre de plasament unde, de Moș Nicolae, vom oferi copiilor jucăriile cusute din fetru și fructe.

7 decembrie – Generos cu mine – Atelier de autocunoaștere pentru voluntarii implicați în activitățile din săptămâna generozițății.