Ce: Strângere de fonduri Cine: ONG ASOCIATIA DARUIESTE ARIPI
Când: 03.12.2019 Unde: Constanta Constanta
Persoană de contact: ALINA PATRAHAU Telefon: 0723 215 387
Email: [email protected]

62% dintre pacienții pediatrici oncologici din Dobrogea nu locuiesc în orașul Constanța, monitorizarea și tratamentul fiind greu accesibile copiilor bolnavi de cancer din mediul rural.

Programul “Circuitul Încrederii și Speranței” sprijină copiii diagnosticați cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei și familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al compartimentul de onco-hematologie pediatrică de la Spitalul Județean Constanța.

În primii cinci ani de la terminarea tratamentului chimioterapeutic există o probabilitate mare de revenire a bolii și cu cât aceasta este surprinsă mai din timp, cu atât cresc șansele de supraviețuire ale pacientului. Circuitul încrederii și speranței, prin vizitele la domiciliul copiilor, oferă o șansă în plus, familiilor care din motive sociale și economice nu vin la spital pentru monitorizarea regulată. În mod frecvent, starea medicală și calitatea vieții copiilor diagnosticați cu boli cronice grave este în legătură directă cu starea economică a familiei.

Vizitele din Circuitul încrederii și speranței sprijină familiile copiilor bolnavi astfel:
reducerea cheltuielilor de deplasare a copiilor bolnavi la spital;
– starea psihică a copilului este vizibil îmbunătățită când actul medical se poate realiza în confortul casei lui de către personalul medical din secția care îl îngrijește;
– monitorizarea bolii se realizează la timp, crescând astfel șansa lor în supraviețuire;
– copilul este sub supravegherea specialistului chiar și atunci când efectele secundare ale tratamentelor îl împiedică să ajungă la spital.

Lansam o provocare de Giving Tuesday să găsim 100 de oameni care sa doneze 50 lei cu mesajul #puneinima pentru continuarea proiectului de vizite si tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer!

Campania #puneinima în Circuitul Încrederii și Speranței începe în 3 decembrie 2019 și se va desfășura pe parcursul întregii luni. Noi strângem în mod activ fonduri pentru a continua acest proiect tot anul viitor.

Transforma tristețea unui copil bolnav de cancer în ușurare de sărbători și  #puneinimă printr-o donație simpla cu cardul accesând linkul https://www.daruiestearipi.ro/doneaza/sau în contul Asociația Dăruiește Aripi
CUI: 31482767
Cont bancar (IBAN): RO 70 BTRL RON CRT 020 750 3901