Ce: Donații în produse Cine: ONG Asociatia YOUR EDUCATED SOCIETY
Când: pe tot parcursul anului Unde: Toate Toate
Persoană de contact: Teodor Bogdan Popovici Telefon: 0749689355
Email: [email protected]

Campania pentru donat calculatoare denumită “Un calculator pentru viitor!” reprezintă o inițiativă civică demarată sub umbrela Asociației Your Educated Society.

Scopul campaniei:

Completarea necesarului de aparatură pentru elevii defavorizați, care nu au acces la terminale prin care să țină pasul cu colegii și profesorii lor, pentru cursurile online desfășurate în această perioadă. Totodată, asigurarea unui calculator/tabletă/telefon inteligent pentru un elev fără această posibilitate, deschide oportunitatea beneficiarului de a-și continua dezvoltarea autodidactă și de a se dezvolta în continuare.

Cum funcționează:

Campania UN CALCULATOR PENTRU VIITOR se adresează tuturor entităților care doresc să se implice și să influențeze pozitiv prezentul și viitorul educațional al copiilor defavorizați, astfel:

  • Donatori persoane fizice

Desktopul, laptopul, tableta sau telefonul inteligent donate sunt trimise către voluntarii proiectului la adresele menționate în secțiunea “Puncte de colectare”. În anumite cazuri, voluntarii proiectului UN CALCULATOR PENTRU VIITOR se pot deplasa la donator, pentru ridicarea aparaturii donate. Pentru respectivele donații se vor întocmi contracte de donație.

  • Donatori persoane juridice

Deoarece, în mod obișnuit, donațiile din partea companiilor constau în cantități mari de aparatură, vom prelua donațiile în centrele noastre de colectare, menționate în secțiunea “Puncte de colectare”. Pentru respectivele donații se vor întocmi contracte de donație.

  • Implicare reprezentanți ai societății civile/ asociații / ONG-uri

Rezultatele dovedite pe care le obțin asociațiile neguvernamentale sunt de netăgăduit. Prin colaborare, asociațiile se pot implica prin punerea la dispoziție a propriilor voluntari, ajutor în distribuirea aparaturii în zonele comunitare de care se ocupă, punerea la dispoziție a punctelor de lucru pentru colectare, prin preluarea mesajelor campaniei UN CALCULATOR PENTRU VIITOR și prin facilitarea comunicării cu unitățile de învățământ și administrațiile locale din zonele de activitate.

  • Voluntariat pentru depanare și distribuire

Este nevoie de voluntari care să poată pune la punct dispozitivele donate, prin service hardware și verificare și instalare software. Totodată, punctele de colectare ale donațiilor, disponibile în secțiunea “Puncte de colectare”, necesită voluntari care să se implice în procesul de transport, verificare, instalare și distribuire a dispozitivelor.

Toate donațiile se vor îndrepta către cazurile de copii defavorizați identificați cu ajutorul unităților de învățământ și al cadrelor didactice. Calculatoarele și dispozitivele mobile vor fi predate unităților de învățământ care și-au exprimat nevoia de a primi aceste donații. La primirea donațiilor, unitățile de învățământ solicitante vor completa un Proces Verbal de primire; ulterior acestui proces, donațiile vor intra în gestiunea respectivelor unități de învățământ.