">

Cum te poți implica de Săptămâna Generozității?

  • Întâi decide cum vrei să te implici și înscrie inițiativa ta pe site-ul nostru, ca să fie o sursă de inspirație și pentru alții. Apoi folosește social media pentru a da de veste și a-i determina pe cei din cercul tău social să ți se alăture. Ai la îndemână ideea de a posta un #UNselfie ca să povestești despre inițiativa ta (află mai multe în Ghidul de comunicare).
  • Dacă nu ai nici o idee, alege o organizație care desfășoară proiecte în comunitatea ta, ia legătura cu reprezentanții ei, află care le sunt nevoile și încearcă să găsiți împreună modalități prin care ai putea să ajut singur sau împreună cu cei din jurul tău.
  • Poți face o donație, poți opta pentru o donație recurentă lunară prin debit direct sau donații salariale.
  • Poți organiza împreună cu familia, prietenii, colegii de la birou mici evenimente de strângere de fonduri în care să îmbini filantropia cu distracția (o seara de gătit, o petrecere tematică, un mic spectacol de teatru sau un concert, dacă ești într-o trupă de teatru de amatori sau cânți într-o formație, un târg de haine pe care nu le mai porți sau o licitație cu obiecte vintage ori handmade, tombola etc.).
  • Ia legătura cu directorul școlii în care înveți sau în care învață copiii tăi și găsiți împreună modalități de a implica profesorii și elevii. O idee ușor de implementat ar fi ca fiecare clasă să își aleagă un proiect social din comunitate și să facă o colecta de bani, haine sau bunuri pentru a susține acel proiect.
  • Adună-ți prietenii într-o echipă și dedicați ziua voluntariatului pentru un proiect cu impact în comunitatea voastră sau oferiți din expertiză voastră profesională pentru a rezolva nevoi punctuale ale unei organizații.
  • Nu uita să folosești în toate postările hashtag-urile #saptamanagenerozitatii și #givingtuesday, ca să putem prelua și promova și noi mesajele tale, poate îi convingem și pe alții să ți se alăture.
  • Indiferent de inițiativă aleasă, nu uita să o înscrii pe site ca să îi inspirăm împreună și pe alții să se implice de Săptămâna Generozității.