">

Ce poți face de Săptămâna Generozității?

  • Creează o pagină pe site-ul tau dedicată Săptămânii Generozității în care să prezinți toate oportunitățile concrete prin care cei interesați pot susține proiectele tale.
  • Fă o campanie de donații online în ziua respectivă promovând unul din proiectele pentru care ai nevoie de susținere. Ar fi ideal dacă ai reuși să găsești un sponsor care să facă matching la donațiile înregistrate. Unele organizații au desfășurat campania în toată luna noiembrie, culminând cu Săptămâna Generozității, sau au lansat campania de Săptămâna Generozității, continuând-o până la sfârșitul anului, în perioada sărbătorilor de iarnă.
  • Activează companiile partenere sau companiile din comunitatea ta să organizați împreună acțiuni care să încurajeze donațiile și voluntariatul în rândul angajaților.
  • Săptămâna Generozității poate fi un motiv bun pentru a lansa campania ta legata de perioada sărbătorilor și a face un prim anunț pentru donații sau voluntariat, făcând cunoscute toate modalitățile prin care susținătorii se pot implica în proiectele organizației tale în aceasta perioadă.
  • Săptămâna Generozității este contextul ideal de a promova și a atrage noi susținători prin mecanismele de donații recurente: donații prin SMS, online, debit direct, donații salariale. Este, de asemenea, un moment bun pentru a comunica mai susținut cu scopul de a creste numărul donațiilor, împreună cu partenerii tai cu care ai implementat diverse mecanisme de donații desfășurate pe parcursul întregului an sau pe mai multe luni (de ex: cutiile de donații la casele de marcat, campanie de donații prin SMS aflată în desfășurare, o campanie pe modelul “buy a brick” pentru construirea unui centru social etc.).
  • Încurajează-ți susținătorii să organizeze propriile evenimente de community fundraising ca de exemplu: cina caritabila cu prietenii, petrecere caritabila sau seara de karaoke, concurs de board games, concert caritabil (dacă au o trupa sau au prieteni care au o trupa).
  • Propune-le susținătorilor tăi individuali să folosească platforme de donatii online precum Galantom.ro pentru a iniția campanii și a strânge fonduri de Săptămâna Generozității sau să folosească aceasta zi pentru a mări numărul donațiilor, în cazul în care au deja pagini de fundraising active in aceasta perioadă.
  • Organizează un eveniment de voluntariat în care să implici comunitatea în rezolvarea unei probleme punctuale din proiectele tale.
  • Încurajează-ți susținătorii să fie ambasadorii acțiunilor tale pe social media, să posteze #UnSelfie (vezi Ghidul de comunicare) despre modul în care au ales să se implice de Săptămâna Generozității pentru a susține organizația ta, ca să îi inspire și pe alții să li se alăture.
  • Nu uita să înscrii toate activările pe care le faci pe site-ul nostru, ca să îi inspirăm împreună și pe alții să se implice.