Claudiu Antal

Prima donație am facut-o în timpul unei plimbări când eram mic. Nu îmi amintesc clar, dar cred că a fost o bancnotă de 10.000 de lei vechi, pe care mama a strâns-o în pumnul meu mic, ca să o ofer unui copil care cerșea în drumul nostru.

Când eram mic, i-am văzut de mai multe ori pe ai mei oferind hainele mele mai vechi copiilor străzii, iar asta m-a ajutat să înțeleg cât de norocoși eram și ce important este să oferim din ce avem. Apoi, prin liceu, am văzut o prietenă că era voluntar pentru Hospice Casa Speranței. Povestind cu ea, am înțeles că ajutorul pe care-l pot oferi nu trebuie să constea doar în lucruri materiale, ci poate fi chiar timpul și energia mea. Așa am început să fac voluntariat.

Nu în ultimul rand, acum 7 ani am început să înțeleg de la echipa Galantom, din exemplele lor personale și prin provocări pe website, că generozitatea poate fi parte din stilul meu de viață – că pasiunea pentru alergat poate fi un context pentru o strângere de fonduri sau că ziua mea de naștere poate fi o platformă de conștientizare a soluțiilor oferite de ONG-uri. 

Cred că unul dintre cele mai dificile momente a fost în primii ani în care mi-am dăruit ziua de naștere, când am simțit o reticență puternică la ideea de a dona pentru ONG-uri, de la oameni care auziseră că organizațiile astea sunt doar de fațadă și că spală bani etc. Pentru mine, această idee era absurdă, venind după ani de voluntariat în asociații cu impact real, dar a trebuit să-mi adaptez discursul și genul de informații pe care le ofer prietenilor pentru a genera acea încredere de care aveau nevoie. Mă bucur să văd acum că încrederea în ONG-uri este mult mai mare, iar donatul a devenit „mainstream”. 

Claudiu Antal are 28 de ani și este Marketing Manager. De-a lungul timpului și-a dăruit ziua de naștere și a alergat la evenimente caritabile pentru a susține Asociația Zi de Bine, Asociația Carusel sau Fundația HOSPICE Casa Speranței. Află-i povestea pe www.galantom.ro și lasă oamenii buni să te inspire!

Claudiu este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor. Iar, cu ocazia GivingTuesday, te invităm și pe tine să-ți facem un Portret de Galantom, alături de fotograful Cristian Șuțu.  Spune-ne ce faptă bună ai făcut în cursul anului sau ce vrei să faci în Săptămâna Generozității și înscrie-te în linkul de mai jos. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.