Pe 5 mai, GivingTuesday te cheamă la GivingTuesdayNow, o zi dedicată generozității și solidarității globale ca răspuns la criza fără precedent creată de COVID-19;

Românii sunt invitați, între 1 și 5 mai, să #punăinimă și să deschidă sezonul generozității printr-un festival al faptelor bune – GivingTuesdayNow la mare;

Biletul la festival este un gest de bine, iar cei care se vor implica vor merge virtual pe plajă și la un concert online.

GivingTuesday este o mișcare globală dedicată generozității care încurajează oamenii, organizațiile neguvernamentale, instituțiile și companiile să ajute la transformarea comunităților din care fac parte și a lumii. Deși GivingTuesday 2020 se întâmplă pe 1 decembrie, anul acesta generozitatea este mai importantă ca oricând, iar ca răspuns la criza fără precedent creată de COVID-19, pe 5 mai, are loc o ediție specială, GivingTuesdayNow, în peste 65 de țări din întreaga lume.

România se alătură acestei inițiative și invită oamenii de bine să pună inimă și să facă parte din această mișcare globală, dar nu oricum, ci printr-un festival al generozității – GivingTuesday Now la mare.

Festivalul GivingTuesdayNow se va desfășura online, pe Facebook, între 1 și 5 mai, cu mesajul De 1 mai, hai la mare! La marea generozitate. Evenimentul va debuta vineri, 1 mai, cu un live de pe plajă și se va încheia pe 5 mai cu un concert online susținut de 6 artiștii din România: Dan Byron, Lucia, Teodora Moroșanu, solista de la Rockabella, Radu Osaciuc de la Dimitri`s Bats, Doru Pușcașu de la Om la Lună și Cătălin Milea.

Concertul online va avea loc la ora 19.00 și va fi transmis pe pagina evenimentului de pe Facebook.

În tot acest timp, oamenii de bine vor fi invitați în evenimentul de pe Facebook să vorbească despre gesturile lor de generozitate și să încurajeze lumea să se alăture mișcării.

Ca orice festival, accesul GivingTuesdayNow la mare se face cu bilet, care va fi unul simbolic. Toți cei care doresc să ia parte la festival vor trebui să posteze pe wall-ul evenimentului care este gestul de generozitate pe care vor să-l facă în perioada 1-5 mai. De la o mică donație în bani către o cauză sau cumpărături pentru vecinul de la 4, până la o donație de sânge, o pagină de strângere de fonduri pe galantom.ro sau o acțiune de voluntariat în cartier. Pe cei care se alătură îi încurajăm să împărtășească cu noi poze și video scurte despre faptele lor de generozitate ca să dăm vestea bună mai departe.

În plus, toate faptele bune vor fi ilustrate de artistul grafic Andrei Pacea, aka Născut de ziua mea, sub formă de bilet de acces și vor fi oferite simbolic participanților ca dovadă a implicării lor.

Evenimentul este organizat de Asociația Envision, susținut de Overground RomâniaDiudClub Expirat și cântat de Radio Guerrilla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.