Erika Garnier

Cred că un model, în toate, a fost bunica mea. Îmi amintesc cum, uneori, când nu voiam să vin la prânz, ca să nu ratez joaca, chema tot grupul de copii la masă. Și, deși detestam niște feluri – cum ar fi mâncarea de gutui, parcă aveau gust mai bun când eram împreună.

Prima faptă bună nu știu când a fost, dar îmi amintesc momentul din copilărie când am salvat o cățelușă de pe stradă și am adus-o acasă, plină de purici, slăbită și speriată. Apoi îmi vine în minte o faptă nu neapărat bună, dar drăguță – prima felicitare pe care i-am desenat-o și scris-o colegei mele de grădiniță, Alina, de ziua ei. Pe care am scris „Alina frumoasa” cu „s”-ul făcut invers, în oglindă, pentru că până acolo ajunsesem cu învățatul scrisului. Cred că aceste fapte – mici, puerile, au schimbat în bine ziua cuiva.

Când vine vorba despre mine, e mai complicat. Să cer ajutor, să le cer oamenilor să doneze – e o lecție pe care nu am învățat-o încă până la capăt. Mi-a fost greu și la începutul parcursului meu în scaun rulant să recunosc că nu mă descurc singură și că am nevoie de sprijin. Atunci, nivelul meu de independență tindea spre zero. Acum a crescut foarte mult, dar chiar și așa, e nevoie de oameni ca să concretizezi ce vrei să faci. Așa cum ne dorim noi, la Motivation, să recondiționăm și să donăm scaune rulante de calitate – ca să dăruim, odată cu ele, libertatea de mișcare.

Văd în fiecare zi de ce e important să fim generoși și cum ajută sprijinul primit. Aleg să zic o povestioară despre o bătrânică ce-și petrecea timpul în pat, în ultimele luni, pentru că sănătatea ei se degradase. Colegii mei i-au donat un scaun rulant și, la ceva timp după aceea, nepoții ne-au apelat cu video, ca să vedem minunea – bunicuța stătea cu ei la masă, luau prânzul și era bucuroasă nevoie mare. Nu mai era izolată într-un pat și hrănită ca o persoană neputincioasă. Se simțea cu adevărat parte din familia ei. 

Erika Garnier are 33 de ani și este specialist în comunicare la Fundația Motivation, pe care a și susținut-o alergând în scaun rulant la evenimente caritabile. Află-i povestea pe www.galantom.ro și lasă oamenii buni să te inspire!

Erika este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor. Iar, cu ocazia GivingTuesday, te invităm și pe tine să-ți facem un Portret de Galantom, alături de fotograful Cristian Șuțu. Spune-ne ce faptă bună ai făcut în cursul anului sau ce vrei să faci în Săptămâna Generozității și înscrie-te în linkul de mai jos. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.