Florența Ilie aka Doamna Polonic

Îmi amintesc că din curtea noastră nu pleca nimeni cu mâna goală sau până când mama nu-l așeza la masa. Și nu vă imaginați că aveam bunătăți! Mama făcea murături excepționale și adesea le asezona cu fasole sau mâncare de cartofi (era meniu de lux). Eram prea săracă să știu să fiu zgârcită însă, din puținul pe care-l aveam, împărțeam cu alții. Omul generos investește emoție și disponibilitate la bine și este asemeni unui far în ceață pentru semeni.

Am început să fiu galantom prin lucruri simple. După ce mi-am pierdut copilul, căutam să dau sens pierderii lui și mergeam prin spitale. Apoi am ajuns în Magic și am început să gătesc copiilor în taberele de vară. Așa simt că am dat un curs existenței mele. 

De departe, cel mai dificil moment din tabără este atunci când un copil devine „Curcubeu”. E greu să nu las emoția să mă copleșească, nu e un tablou cu care ești obișnuit zilnic, iar impactul emoțional te poate face să renunți. Sunt și atâtea momente frumoase! Iar unul dintre ele, mai degrabă  amuzant, a fost când m-am panicat la lansarea pe tiroliană și nu am vrut să mai cobor. Leuțu’ (copil-curcubeu și el, acum) care se afla la baza panoului, nu știa cum mă cheamă și a început să mă încurajeze: „Hai, că poți, hai că poți, Doamna Polonic!” Așa am devenit „Doamna Polonic”. Acela a fost cel mai frumos moment!

Florența Ilie (sau „Doamna Polonic”) are 49 de ani și a renunțat la meseria de polițist, pentru a fi manager de proiect la MagicHOME și MagicBOX. De atunci, își dedică tot timpul asociației MagiCAMP, pentru care a fost „chef Galantom” și a gătit mii de clătite pentru copiii cu cancer. Află-i povestea pe www.galantom.ro și lasă oamenii buni să te inspire!

Florența este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor. Iar, cu ocazia GivingTuesday, te invităm și pe tine să-ți facem un Portret de Galantom, alături de fotograful Cristian Șuțu. Spune-ne ce faptă bună ai făcut în cursul anului sau ce vrei să faci în Săptămâna Generozității și înscrie-te în linkul de mai jos. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.