Gabriel Mazilu

Cred că eram în clasa a treia când am făcut una dintre primele fapte bune. Într-o zi, am avut un teatru de păpuși care costa 50.000 lei vechi (5 lei acum), și era un singur copil care nu avea bani să vină. Atunci am organizat o mică strângere de fonduri și l-am ajutat să participe cu noi. 

Acum, îmi doresc ca lumea să revină la simplitate și la micile bucurii ale vieții. Îmi place să călătoresc mult prin zonele unde tehnologia încă nu a afectat tradițiile. Văd oameni care încă sunt fericiți că merg duminica la biserică, oameni care se bucură de o sărbătoare, care nu caută averi și care sunt mulțumiți să fie sănătoși, ori că au reușit să audă și anul ăsta cucul cântând, că nu le-a plouat fânul. Ei chiar mă motivează și mă inspiră.

Mai mult, sistemul în care lucrez (penitenciar) m-a învățat să nu mai etichetez și să nu mai stigmatizez, pentru că sunt atâtea circumstanțe, trăiri, evenimente în care firul dintre legal și ilegal e atât de subțire, încât recomand tuturor să fie mult mai precauți când pun etichete asupra celor din jur. Poate pentru ceilalți pare banal și de neimaginat, dar sunt oameni închiși care atunci când le spui „mulțumesc” sau „bravo!”, li se umezesc ochii. Au surpriza să fie prima dată în 30-40 de ani când li se spune asta.

Am ales să fac fundraising prin sport, prin prin provocarea „100K Walk”,  pentru că am făcut fotbal 13 ani, un joc unde totul se reduce la cele 90 de minute din meci, când toți suntem egali, unde nu funcționăm unul fără altul și suntem la fel de importanți. Experiența de pe Galantom a fost nouă pentru mine, dar oamenii din jur m-au ascultat, au înțeles, iar la final, cel mai surprins am rămas chiar eu – nu mă așteptăm să strângem atât, am fixat un target mai mare pentru că atunci când obiectivele sunt mărețe, și motivația crește.

Gabriel Mazilu are 31 de ani, este agent de poliție penitenciară, iar anul trecut a alergat la un eveniment caritabil pentru a susține Autism Voice. Află-i povestea pe www.galantom.ro și lasă oamenii buni să te inspire!

Gabriel este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor. Iar, cu ocazia GivingTuesday, te invităm și pe tine să-ți facem un Portret de Galantom, alături de fotograful Cristian Șuțu. Spune-ne ce faptă bună ai făcut în cursul anului sau ce vrei să faci în Săptămâna Generozității și înscrie-te în linkul de mai jos. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.