Maria Mocanu

Generozitatea e, pentru mine, mireasma fragilor din mâna firavă a mătușii Maria, zâmbetul fericit de copil sau aburul cărbunelui stins în cănuță, în semn de „descântec” pentru suferința cuiva. Ori pașii care devin mai ușori în alergare, într-o competiție alături de oameni care susțin o cauză nobilă, dragă mie. 

În adolescență, un coleg mi-a spus: „tu ai vrea să vezi fericită pe toată lumea din jurul tău” – și cred că avea dreptate. Prima încercare mai „vizibilă” de faptă bună a fost în 2012, la Semimaratonul Pădurea Copiilor, unde am fost voluntar. De atunci, de fiecare dată când am făcut fundraising, am fost susținută de familie, prieteni și, uneori, chiar și de oameni anonimi. Nu vă ascund că sunt și momente în care lumea, aflată în „alergătura” ei continuă, mai trece cu vederea unele evenimente, chiar dacă sunt importante. Însă o înțeleg și știu că va avea o clipă de răgaz, cândva. Cred că puterea benefică a oamenilor fericiți sau poate doar un pic mai norocoși, poate sprijini și atenua umbra firavelor gânduri ale oamenilor aflați în impas, în necaz sau suferință. 

Pe parcursul alergării, se întâmplă uneori să te simți „sfârșit” sau să te accidentezi. La o competiție (nu știu cum arătam), dar un copil cu o voce pițigăiată m-a întrebat respectuos: „merge doamna, merge?” Asta îți dă putere! Merge, cum ai putea să spui unui copil că este cam greu?

Maria Mocanu are 63 de ani și este pensionară. A alergat până acum de zeci de ori la evenimente caritabile, iar la 13 dintre ele a susținut Fundația HOSPICE Casa Speranței. Află-i povestea pe www.galantom.ro și lasă oamenii buni să te inspire! de fiecare dată Fundația HOSPICE Casa Speranței. Află-i povestea pe galantom.ro și lasă oamenii buni să te inspire!

Maria este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor. Iar, cu ocazia GivingTuesday, te invităm și pe tine să-ți facem un Portret de Galantom, alături de fotograful Cristian Șuțu. Spune-ne ce faptă bună ai făcut în cursul anului sau ce vrei să faci în Săptămâna Generozității și înscrie-te în linkul de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.