Marina Batog

Despre generozitate am învățat observând, de la părinții mei, ambii profesori peste 35 de ani la școala din sat și oameni foarte implicați în comunitate. Organizau multe tabere și excursii. Pentru mulți dintre copiii crescuți într-un sat de câmpie, în familii cu posibilități materiale reduse și părinți trudiți la munci agricole, astea au fost primele ocazii de a părăsi satul și a vedea și altceva: o pădure, un oraș mare, o grădină zoologică, un munte și-o cascadă. Mi-a rămas în minte conversația asta cu tata, care a fost prof de geografie, tocmai întors dintr-o excursie prin Bucegi cu copiii, că unii nici nu văzuseră o pădure niciodată. Așa e, dacă trăiești la marginea Bărăganului și mergi cu vaca sau la câmp când nu ești la școală, n-ai acces la așa multe lucruri pe care alții le iau de-a gata.

Mulți ani după, acum, în activitatea mea profesională – și mai ales în ultimii ani – am lucrat mult în comunități foarte sărace. Așa am cunoscut-o pe Flori, care lucrează cu copiii din cartierele foarte sărace ale Reșiței. Copiii de-acolo nu merg la câmp și au văzut și pădure, că-i chiar până lângă strada pe care locuiesc, dar mulți n-au ieșit niciodată din cartier. 

Mi-a plăcut întotdeauna botezul, ca sărbătoare a venirii pe lume a unui copil, context de bucurie și adus împreună prietenii și rudele părinților. La petrecerea de botez a lui Codrin, primul meu fiu, am primit sumedenie de cadouri, iar darurile în bani am rugat a fi direcționate către Flori, care a organizat cu ei o tabără pentru copiii din cartier, la Băile Herculane. Așa, din daruri am generat și mai multă bucurie.

Marina Batog are 37 de ani și lucrează în domeniul regenerării urbane. Marina a ales să dăruiască botezul primului ei copil, donând cadourile primite și susținând Fundația Humanitas Pro Deo. Află-i povestea pe www.galantom.ro și lasă oamenii buni să te inspire!

Marina este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor. Iar, cu ocazia GivingTuesday, te invităm și pe tine să-ți facem un Portret de Galantom, alături de fotograful Cristian Șuțu. Spune-ne ce faptă bună ai făcut în cursul anului sau ce vrei să faci în Săptămâna Generozității și înscrie-te în linkul de mai jos. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.