Nicoleta Vaia

Am crescut într-o familie foarte modestă și niciodată nimeni nu și-a pus problema să nu îl ajute pe celălalt. Oamenii generoși sunt la fel ca toți ceilalți, doar că nu au uitat să fie atenți la tot ceea ce e în jurul lor. 

Voluntariat am început să fac la 16 ani când, într-o noapte cu lapoviță, la 3 dimineața, mă întorceam de la un copil căruia îi făceam injecții (eram elevă la sanitar). M-am oprit pe drum, ghetele mele erau rupte, îmi intra apă cu zăpadă în ele, dar totuși refuzam banii de la părinții lui, pentru că erau săraci și aveau mulți copii. Atunci mi-am zis: „nu plec de aici până nu înțeleg de ce am făcut asta”. Și a venit răspunsul: am făcut asta ca să fac bine, vocația mea e să fac bine. Și așa a început totul. 

Uneori, mă privesc din exterior și mă întreb de unde atâta fericire de a trai, câtă e în mine? Nu pot mânca, respira, îmbrăca, interacționa cu oamenii fără 30 de pastile pe zi. Am una dintre cele mai rare forme ale bolii (mastocitoză) și mai am încă trei mutații genetice care, împreună cu boala, sunt incompatibile cu viața. Și, totuși, mă iubesc și nu încetez să mă bucur de viață.

Provocarea „Obicei Galantom” mi-a arătat încă o dată că boala m-a învățat că pot renunța cu ușurință la aproape orice e material. 

Nicoleta Vaia are 47 de ani și e juristă. Până acum a renunțat la cafea, zahăr și la consumul de plastic, dar și-a dăruit și ziua de naștere – toate acestea pentru a susține Asociația Suport Mastocitoză, ce luptă pentru boala de care și ea suferă. Află-i povestea pe www.galantom.ro și lasă oamenii buni să te inspire!

Nicoleta este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor. Iar, cu ocazia GivingTuesday, te invităm și pe tine să-ți facem un Portret de Galantom, alături de fotograful Cristian Șuțu.  Spune-ne ce faptă bună ai făcut în cursul anului sau ce vrei să faci în Săptămâna Generozității și înscrie-te în linkul de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.