Oana Popa

Reacțiile oamenilor au fost de neuitat. Îți poți imagina cum e când la sfârșitul spectacolului, surzii cântă melodia din spectacol? Sau când un copil nevăzător din naștere vine să atingă păpușa și, fără să-i spui nimic, îți șoptește: „Asta e Samanta cu ochii verzi. Fix așa mi-am imaginat-o”. Sau să vină un om paralizat în scaun cu rotile, să te ia de mână și să-ți spună: „Îți mulțumesc că ai făcut asta pentru noi. Nimeni nu a mai făcut așa ceva. Ne-am simțit, în sfârșit, oameni normali” – cam așa a fost primit. 

Am avut mai multe modele de generozitate. Încep cu părinții mei, care trăiau ca să dăruiască. La grădiniță îmi împărțeam mâncarea cu toți copiii (pentru că eram o mofturoasă și dacă trăiam cu aer și cu visurile mele, îmi era de ajuns). Mai apoi, am cunoscut un OM care, atunci când mi-a fost mai greu, mi-a dat aripi și sens.

Cât despre perioada recentă, la începutul pandemiei, m-au sunat părinți de copii cu dizabilități că și-au pierdut job-urile și nu mai pot susține terapiile lor. Atunci, într-o primă fază, mi-am sunat toți prietenii psihologi încercând să-i conving să lase prețurile mai mici. Am reușit asta într-o oarecare măsură, dar tot nu era de ajuns. Oamenii ăia își pierduseră job-urile. Atunci am hotărât să fac o campanie pe Galantom pentru a ajuta 20 de copii cu nevoi speciale să-și păstreze terapiile – eșec total. Apoi am spus că singurul lucru pe care îl am la îndemână este să fac un spectacol de teatru de păpuși, accesibilizat pentru toate tipurile de dizabilități. Și am pornit o campanie în acest sens, unde lumea a fost extrem de receptivă. 

Oana Popa are 45 de ani și este mama Școlii de Joacă și președinta Asociației de Dezvoltare Personală Grigore Popa. Oana a susținut cauzele sociale dăruindu-și atât ziua de naștere, cât și pe cea de nume, dar mai ales prin organizarea unei piese de teatru pentru copiii cu dizabilități. Află-i povestea pe www.galantom.ro și lasă oamenii buni să te inspire!

Oana este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor. Iar, cu ocazia GivingTuesday, te invităm și pe tine să-ți facem un Portret de Galantom, alături de fotograful Cristian Șuțu. Spune-ne ce faptă bună ai făcut în cursul anului sau ce vrei să faci în Săptămâna Generozității și înscrie-te în linkul de mai jos. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.