Vlad Pop

Părinții mei m-au învățat că, atunci când ești sănătos, când ai o familie frumoasă, un job bun, trebuie să dai înapoi altora care nu au șansa ta.

Prima mea faptă bună a fost la 14 ani, când am fost clovn pentru copiii cu leucemie de la Pediatrie 2, Cluj-Napoca. Am ales să fac asta pentru că am pierdut și eu pe cineva de cancer în familie și pentru el nu am putut să fac nimic.

Dorința de alergare a început în tabăra MagiCAMP 2015, unde am întâlnit un băiat care a avut piciorul amputat și în ultima seară și-a pus o dorință: „Îmi doresc să pot să alerg”. Atunci mi-am dat seama că eu am două mâini și două picioare, dar nu fac nimic cu aceste „daruri”. După ce m-am întors în Cluj, am început să alerg ca nebunul prin România, Europa și pe alte continente pentru a ajuta copiii de la Asociația Magic. De atunci, Clovnul Felix este fericire pentru copiii din spital și Vlad Pop este „picioarele copiilor care nu pot să alerge”, așa cum mi-a spus o bătrânică în timpul cursei de la Cluj la Constanța.

Cel mai dificil a fost să alerg 620 km de la Cluj-Napoca la Constanța în 7 zile și 12 ore și să strâng 600.000 RON pentru educația a 100 de copii cu cancer. A fost greu, dar am continuat. În septembrie 2021, alături de ghidul montan Cătălin Nicolae Dobre, am reușit să urc pe vârful Mont Blanc, pentru educația a 200 de copii cu afecțiuni oncologice de la Asociația Magic. Este o senzație extraordinară să fii deasupra Europei, să-i poți mulțumi lui Dumnezeu pentru binecuvântarea de a duce cu ține pe cel mai înalt vârf tolba cu visurile copiilor, visuri rostite, dar neîmplinite, încă.Ce mă face să nu renunț e gândul că nici copiii cu cancer sau părinții lor nu renunță în lupta cu boala. Dacă ei pot, pot și eu să ajung la finish.

Vlad Pop are 35 de ani și este Fundraiser la Asociația Magic, pe care a și susținut-o, alergând până acum mii de kilometri la evenimente caritabile. Recent, Vlad a urcat pe vârful Mont Blanc, pentru a susține educația copiilor cu cancer. Află-i povestea pe www.galantom.ro și lasă oamenii buni să te inspire!

Vlad este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor. Iar, cu ocazia GivingTuesday, te invităm și pe tine să-ți facem un Portret de Galantom, alături de fotograful Cristian Șuțu. Spune-ne ce faptă bună ai făcut în cursul anului sau ce vrei să faci în Săptămâna Generozității și înscrie-te în linkul de mai jos.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.